Yrityksen tarina

Raumair Oy:n historia ulottuu aina vuoteen 1956, jolloin yritys perustettiin kuljettamaan henkilöitä Rauman ja Porin lentoaseman välillä Finnairin maajatkokuljetuksen ominaisuudessa. Monien vaiherikkaiden vuosien jälkeen Grönqvistien perheen aloittamalla tiellä v. 1989 Jukka Pietilä otti vetovastuun Raumairin liiketoiminnasta. Raumair yhtiöitettiin Raumair Oy:ksi vuonna 1993.

90-luvulla Raumair Oy:lla oli oma kuljetustiiminsä Rauman lisäksi myös Turussa ja Salossa. Vuonna 1995 aloitettiin laajamittaisesti SAS:n ja Nokian yhteistyökuljetukset Salon ja Turun lentoaseman välillä. Yhteistyön jatkumona 1996 aloitettiin myös SAS:n, Blue One:n ja Air Botnian henkilökunta- ja laukkukuljetukset maakuntaan.

Nykyään Raumair toimii paikallisesti Raumalla, mutta vahva side Turun lentoasemaan pitää yhä kuljettamiemme asiakkaiden puolesta. Porin lentoaseman toimintaa olemme olleet vahvasti tukemassa omalla työpanoksellamme, jotta Satakuntaan saisimme vahvan ja toimivan lentokentän, ajoittain siinä hyvin onnistuneena loistavan lentokenttä- sekä kulloisenkin lentoyhtiötiimin ansiosta! Raumairin toimintasäde ulottuu vahvasti Satakunnan lisäksi myös Varsinais-Suomeen, Uudellemaalle sekä Pirkanmaalle.

Vuonna 2012 Raumair Oy:ssa aloitettiin sukupolvenvaihdos ajatuksena siirtää yrityksen omistuspohjaa tulevaisuudessa Jukan tyttärelle Ellille. Yrityksen johdossa vuodesta 2014 alkaen on toiminut Elli Pietilä, Jukan toimiessa tärkeänä apukätenä.

2020 keväällä korona iski ennennäkemättömällä tavalla. Raumairin vuosiin on mahtunut kaikenlaista aina 90-luvun lamasta tuhkapilveen, mutta erityisesti koronavuodet ovat haastaneet meitä toden teolla. Pikaiset toimet koronan alkaessa, sekä kustannusten karsiminen, ovat pitäneet meidät pinnalla. Uusi haaste syntyi 2022 sydäntalvella, kun syttyi Ukrainan sota. Vaikutukset esim. dieselin hintaan ovat olleet järisyttävät. Tästäkin haasteesta selviämme!

Raumair Oy:n päätoimialaksi ovat muodostuneet vuosien varrella lentokenttäkuljetukset sekä tilausajokuljetukset yrityksille ja yhteisöille sekä yksityisille henkilöille. Raumair Oy:n tavoitteena on tarjota laadukasta kalustoa ja palvelua nyt ja tulevaisuudessa turvallisuudesta tinkimättä. Rauman ja lähikuntien yritykset, esimerkkeinä Oras Oy ja Teollisuuden Voima Oyj, ovat pitkään luottaneet Raumairiin ja pyrimme jatkossakin olemaan luottamuksen arvoinen kumppani.

Raumair Oy kiittää kaikkia asiakkaitaan menneestä ja tulevasta – olemme täällä teitä varten kaikissa tarpeissanne. Yli 30-vuoden kokemuksella takaamme teille turvallisen ja täsmällisen kuljetuksen – minne olettekaan matkalla.

logo-raumair